lastu

Lastu

 • Lastu

  Lastu – Vammaisten lasten perheiden tukimallit -projektin tehtävänä on vammaisten ja muiden erityistä tukea tarvitsevien lasten ja heidän perheidensä tukimuotojen kehittäminen, toteuttaminen ja vakiinnuttaminen osaksi Kuopion Perheentalon toimintaa. Projektin kehittämistyötä tehdään yhteistyössä Perheentalon muiden projektien kanssa (Laine-projekti/Pelastakaa Lapset ry ja Valpas-projekti/Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö, Vamlas).

  Mihin projektin toiminnalla pyritään?

  TOIMINNAN SAAVUTETTAVUUS; Kuopion Perheentalon fyysinen ympäristö on esteetön. Vammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien lasten ja perheiden on helppo tulla mukaan toimintaan, koska toimintaympäristön rakentamisessa on huomioitu erilaiset erityistarpeet, esimerkiksi liikuntavammat ja kommunikoinnin pulmat. Perheentalon toiminnasta viestitään selkeästi esimerkiksi kuvamateriaalin ja selkokielen avulla. Viestinnässä hyödynnetään erilaisia kanavia, joiden kautta perheitä tavoitetaan.

  OSALLISUUDEN TOTEUTUMINEN; Vammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien lasten perheet ovat mukana Perheentalon toiminnan suunnittelussa, toteuttamisessa ja arvioinnissa. Innostetaan mukaan toiminnan suunnitteluun heidän kanssaan toimivia verkostoja, järjestöjä ja toimijoita. Perheentalon toiminnassa huomioidaan vammaisten lasten osallisuuden toteutuminen, esimerkiksi ryhmätoiminnat on suunniteltu vastaamaan myös heidän tarpeisiinsa.


     Lastu-projektin toimintaa tukee STM Veikkauksen tuotoilla

  Tutustu tarkemmin projektiin:

  Lue lisää...


Takaisin edelliselle sivulle

Ota yhteyttä

×

Anna palautetta

×