Lastu
Kehittämistoiminta
lastu

Lastu

LASTU – Vammaisten lasten perheiden tukimallit -levittämishanke (2019) 

Hankkeen toiminta

Lue hankkeen uusin uutiskirje

Toimintaa perheille Iisalmessa:

 • Lastu-hanke on mukana MLL:n Iltapöllöt- iltaperhekahvilassa joka kuukauden viimeinen keskiviikko. Syksyn päivämäärät ovat: 28.8, 25.9, 30.10, 27.11 ja 18.12, jolloin ohjelmassa on saavutettavaa ohjattua toimintaa lapsille. Syksyn mainos julkaistaan pian.

 • Perheentalon perheraadissa perheet pääsevät yhdessä toisten kanssa suunnittelemaan ja arvioimaan toimintaa. Perheraadissa tuetaan tukea tarvitsevien lasten osallisuutta monipuolisille keinoilla. Iisalmen perheraadin ajankohta ilmoitetaan alkusyksystä.

 • Erityislapsiperheiden lauantait kokoavat erityislapsiperheet Perheentalolle 1-2 krt. vuodessa. Iisalmen lauantait ovat 24.8.2019 (kaikille lapsiperheille avoin lauantai-aukiolo, jossa teemana lapsen rentoutuksen tukeminen) ja 26.10.2019 (kohdennettu erityislapsiperheille ja teemana työ- ja perhe-elämän yhteensovittaminen). Mainokset julkaistaan alkusyksystä.

 • UUTTA! Lastu-hanke on mukana Perhekeskus Onni ja Ilonan Iltatee- illassa 12.9 klo 17:30-19:00. Aiheena lapsen haastavat tilanteet arjessa ja illan alustajana toimii Eijsveikeiden vertaisäiti. Iltateeillat tarjoavat vanhemmille tietoa ja mahdollisuuden vaihtaa ajatuksia toisten vanhempien kanssa. Mukaan ovat tervetulleita lapset.

 • Lastu-hanke on mukana MLL:n iltaperhekahvilan Iltapöllöissä. Tutustu mainokseen ja tule mukaan.

 • Ihana Aistisalkku- koulutusilta vapaaehtoisille ja Perheentalon verkostoille 26.9.2019 klo 17.30-20:00 Perhekeskus Onni ja Ilonassa. Katso mainoksesta lisää.

Toimintaa perheille Siilinjärvellä:

 • Siilinjärven Perheentalon avajaisia vietetään 16.8.2019 klo 12 - 16:00. Mainos julkaistaan pian ja löydät sen täältä.
 • Lastu-hanke on mukana Siilinjärven Perheentalon ilta- aukiolossa. Toiminnasta tiedotetaan alkusyksystä enemmän.
 • Erityislapsiperheiden lauantait kokoavat erityislapsiperheet Perheentalolle 1 krt. vuodessa. Työpajan tulee pitämään Minua kuulaan -hanke. Siilinjärven lauantai on 14.9.2019. Teemana on Hyvän elämän palapeli ja työpajan tulee pitämään Minua kuullaan -hanke.
 • Perheentalon perheraadissa perheet pääsevät yhdessä toisten kanssa suunnittelemaan ja arvioimaan toimintaa. Perheraadissa tuetaan tukea tarvitsevien lasten osallisuutta monipuolisille keinoilla. Siilinjärven Perheentalon perheraati on 6.11.2019 klo 17-19.

Toimintaa perheille Varkaudessa:

 • Varkauden Perheentalon avajaisia ja suunnittelutapahtumaa vietetään  25.9.2019. Tutustu mainokseen tästä.
 • Lastu-hanke on mukana Varkauden Perheentalon ilta- aukiolossa 23.10.2019 (ohjattuja aistileikkejä) ja Iltatee ja oivalluksia illassa 4.12.2019 (aiheena alustavasti kuvakorttipaja ja kehitysvammaviikon ohjelmaa). Toiminnasta tiedotetaan alkusyksystä enemmän.
 • Erityislapsiperheiden lauantait kokoavat erityislapsiperheet Perheentalolle 1 krt. vuodessa. Varkauden lauantai on 9.11.2019 ja teemana on erityinen sisaruus. Mukana päivässä on TATU ry ja paikallisia toimijoita. Mainos julkaistaan alkusyksystä.
 • Perheentalon perheraadissa perheet pääsevät yhdessä toisten kanssa suunnittelemaan ja arvioimaan toimintaa. Perheraadissa tuetaan tukea tarvitsevien lasten osallisuutta monipuolisille keinoilla. Varkauden Perheentalon perheraati on 8.11.2019.
 • Mukana Perheentalon Aamukahvit ja asiaa; Lastu-hanke ja Lapsen kengissä ry pitävät yhdessä Vanhemmat tunnetaidot 19.11.2019 klo 10-12:00.

Ohjausta ja neuvontaa perheille ja verkostoille eri paikkakunnilla:

Hankkeen suunnitelmat, raportit ja esitteet

Hankkeen keskisimmät yhteistyökumppanit:

Iisalmen Perheentalo, Tukiliitto, Vammaisperheyhdistys Jaatinen, Pohjois-Savon neurologiset erityisvaikeudet ja autisminkirjo yhdistys, Eijsveikeet ry, MLL:n Järvi-Suomen piiri, Leijonaemojen paikalliset vertaisryhmät, Savonia Ammattikorkeakoulu, Humanistinen Ammattikorkeakoulu, TATU ry, Invalidiliitto, Vammel ry

Hankkeeseen liittyvää materiaalia ja tuotoksia

Lastu-hankkeessa valmistuneet opinnäytetyöt


Rekisteriselosteet

Lastu-hankkeessa kerätään toiminnan edellyttämiä rekistereitä sähköpostiosoitteista, ilmoittautumis- ja osallistumislistoista. Rekisterit sisältävät henkilötietoja. Sähköpostiosoitteita käytetään toiminnan tiedottamisen tukena. Jos haluat, että sinun osoitteesi poistetaan listalta, ole yhteydessä Ritva Lehtovaaraan, ritva.lehtovaara@savas.fi

Rekisteriselosteet löytyvät alta:

Lastu-hankkeen toimintaan osallistuneet perheet

Lastu-hankkeen yhteistyöverkostot

Takaisin edelliselle sivulle

Kuvia projektista

Ota yhteyttä

×

Anna palautetta

×