Toimintakeskusten livetuokiot – Innostusta ilmassa! - Savas

Toimintakeskusten livetuokiot – Innostusta ilmassa!

05.05.2022

09-Toimintakeskusten-livetuokiot-Tuija-Anne-Aleksi-kuvaaja-Jelena-Murdasova

Livetuokiot ovat luoneet yhteisöllisyyttä Savaksen toimintakeskusten välille

Livetuokioissa toimintakeskuksen asiakkaat suunnittelevat yhdessä ohjaajien kanssa noin tunnin mittaisen livelähetyksen, joka esitetään Teamsin kautta säätiön muiden toimintakeskusten asiakkaille. Tuokiot pidetään torstaisin puolenpäivän aikaan. Livelähetysten ohjelma on julkaistu puoleksi vuodeksi kerrallaan. Näin toimintakeskusten asiakkailla on mahdollisuus valita, mihin lähetyksiin haluavat katselijoina osallistua.

Rahkapuiston toimintakeskuksen väen mukaan tuokiot ovat olleet hyviä ja sopivan mittaisia. “Asiakkaiden osallisuus on toteutunut ja on ollut mukava yhdessä suunnitella ja tehdä sekä löytää erilaisia vahvuuksia toisistamme.”

Tuija on toiminut juontajana Rahkapuiston esiintymisvuorossa, ja Julia esittänyt itse kirjoittamansa runon. Julia kertoo, että viime hetken jännitys ennen esiintymistä on ollut suurta, mutta ”olen saanut rohkeutta esiintyä”. Molemmat ovat tykänneet livetuokioista todella paljon, ja heistä on ollut mukava tutustua eri toimintakeskusten asiakkaisiin. Parasta on ollut kuitenkin tehdä itse ohjelmaa.

Livetuokiot ovat luoneet yhteisöllisyyttä Savaksen eri toimintakeskusten välille, kun asiakkailla on ollut mahdollisuus tutustua toisiinsa ja eri paikkoihin ympäri Savoa. ”Toimintakeskusten kesken on syntynyt me-henkeä”, kertoo Anne.

Pyydämme rap-muusikko Aleksia miettimään slogania, jolla voisi houkutella osallistujia livetuokioihin. Aleksia hymyilyttää. Lopulta hän tuumaa, että ”Tervetuloa mukaan” toimii aina.

Luit juuri lyhennelmän Savas Vuosikirjan 2022 jutusta, jonka ovat kirjoittaneet Julia Teittinen, Tuija Korhonen, Aleksi Hänninen, Anne Holopainen ja Kirsi Manninen.
Lue koko juttu Savas Vuosikirjasta.

Lataa Savas Vuosikirja tästä:

savas_vuosikirja_2022_web (pdf)
Usein kysyttyä -sivulle ›