Kaikkien perheiden kohtaamispaikka
Kehittämistoiminta

‹ Takaisin edelliselle sivulle

Kaikkien perheiden kohtaamispaikka – Perheentalojen hyvät käytännöt

Kaikkien perheiden kohtaamispaikka -sivut on kehitetty Savaksen Lastu-hankkeessa (2016-2019) yhteistyössä Kuopion, Iisalmen, Siilinjärven ja Varkauden Perheentalojen kanssa. Perheentalo on kaikille perheille avoin lapsiperheiden kohtaamispaikka. Hankkeessa kehitettiin kohtaamispaikkojen toimintaa vammaisille ja erityistä tukea tarvitseville lapsille ja perheille saavutettavaksi.

Vammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien lasten ja perheiden on helppo tulla mukaan Perheentalojen toimintaan, koska toimintaympäristöjen rakentamisessa on huomioitu erilaiset erityistarpeet ja toiminnasta viestitään selkeästi, esimerkiksi kuvamateriaalin ja selkokielen avulla. Lapset ja perheet ovat mukana toiminnan suunnittelussa, toteuttamisessa ja arvioinnissa. Toiminnassa huomioidaan vammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien lasten osallisuuden toteutuminen, esimerkiksi ryhmätoiminnat on suunniteltu vastaamaan heidän tarpeisiinsa.

Näille sivuille on koottu erityisesti Kuopion Perheentalon hyviä käytäntöjä ja toimintamalleja, joita levitetään vuoden 2019 aikana muiden Perheentalojen toimintaan. Hyviä käytäntöjä voi vapaasti käyttää ja soveltaa omassa toiminnassa. Hyvät käytännöt sopivat kaikkien perheiden kanssa käytettäviksi!

  

Kategoriat:

 • Saavutettavuus

  Saavutettavuus

  Vinkkejä kaikille perheille saavutettavan toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen.

  Lue lisää...

 • Toimintaa lapsille ja perheille

  Toimintaa lapsille ja perheille

  Ohjeita ja materiaalia lapsille ja perheille suunnatun toiminnan järjestämiseen.

  Lue lisää...

 • Perheiden osallisuus

  Perheiden osallisuus

  Tietoa, työkaluja ja kuvamateriaalia lasten ja perheiden osallisuuden tukemiseen.

  Lue lisää...

 • Rauhallinen huone

  Rauhallinen tila

  Ohjeita, ideoita ja vinkkejä rauhallisen tilan rakentamiseen ja käyttämiseen.

  Lue lisää...

Ota yhteyttä

×

Anna palautetta

×