TIEDOTE - KORONA COVID-19 PANDEMIA
corona

TIEDOTE - KORONA COVID-19 PANDEMIA

KORONA COVID-19 PANDEMIA

Koronaviruksen aiheuttamat COVID-19 -tartunnat ovat rauhallisemman vaiheen jälkeen taas kasvaneet Suomessa. Myös Savaksen toiminta-alueella riski tartuntoihin on kasvanut viime viikkoina. Seuraamme koko ajan aktiivisesti koronatilanteen kehittymistä ja päivitämme toimintatapojamme ja sisäisiä toimintaohjeitamme valtakunnallisten ja alueellisten ohjeiden mukaisesti.

Ryhmämuotoisissa toiminnoissa huolehditaan turvaväleistä ja tehostetusta hygieniasta sekä vältetään eri palvelukotien asukkaiden välistä kanssakäymistä. Toimintakeskusten osalta toiminta jatkuu erityisjärjestelyin kuntien ja kaupunkien asiaa koskevien ohjeiden ja linjausten mukaisesti.
Palvelukodeissa on koko koronapandemian ajan jatkettu tehostettua hygieniatasoa, vierailurajoitteita sekä suojavarusteiden kuten suu-nenäsuojaimien käyttöä asiakastyössä. Palvelukotien asukkaiden ja työntekijöiden terveyden ja turvallisuuden varmistamiseksi ulkopuolisten vierailuja on rajoitettu vain välttämättömään. Vierailurajoitteiden osalta olemme toimineet Valtioneuvoston ohjeen 16.6.2020, eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen ratkaisun 18.6.2020, aluehallintoviraston sekä kuntien ja kaupunkien ohjeiden pohjalta. Koska palvelukotimme sijaitsevat eri kuntien ja kaupunkien alueilla, eri yksiköissämme on tältä osin erilaisia käytäntöjä.

Palvelukotien esimiehet arvioivat palvelukotien ulkopuolisten vierailujen välttämättömyyttä tapauskohtaisesti alueensa tartuntatilanteen sekä alueellisen ohjeistuksen mukaan. Esimerkiksi palvelukotien turvallisuuteen liittyvät palo- ja muut vastaavat tarkastukset ja huoltotoimet ovat mahdollisia erityisjärjestelyin. Huoltohenkilöstölle on laadittu erillinen ohje turvakäytännöistä. Palvelukotien ylläpitokorjaukset yms. ei-välttämättömät ulkopuolisten toteuttamat toimet on vähennetty minimiin. Läheisten vierailuja suositellaan toteutettaviksi palvelukotien ulkopuolella, esimerkiksi piha-alueella turvallisuusjärjestelyin. Läheisten vierailut mahdollisia erityistilanteissa asukkaan omassa huoneessa riittävistä suojaustoimista huolehtien. Palvelukoteihin tulevien on oltava ehdottomasti terveitä ja oireettomia.

Asiakastyössä yksiköissämme käytetään suu-nenäsuojaimia. Työntekijämme ja asukkaat koronatestataan matalalla kynnyksellä ja työhön voi tulla vain oireettomana.

Koronarokotukset

Suomessa on aloitettu koronarokotukset. Koska rokotteita on tarjolla rajoitetusti, niitä tarjotaan aluksi henkilöille, joilla on kohonnut riski sairastua vakavaan koronavirustautiin tai kohdata virus esimerkiksi työssään.
Koronarokotteen ottaminen on Suomessa vapaaehtoista. Kunnat vastaavat rokotusten järjestämisestä sekä rokotusjärjestyksestä.

Takaisin edelliselle sivulle

Kuvagalleria

Ota yhteyttä

×

Anna palautetta

×