Savas mukana Kehitysvammatyöstä – rehellisesti -kampanjassa - Savas

Savas mukana Kehitysvammatyöstä – rehellisesti -kampanjassa

28.11.2022

Kerromme kehitysvamma-alan toimijoiden yhteisellä kampanjalla työstämme nuorille ja innostamme heidät hakeutumaan alan opintoihin

Kehitysvammatyö on kaverina rinnalla kulkemista ja toisen ihmisen arjen jakamista. Se sopii erityisesti ihmisten kanssa työskentelystä kiinnostuneille. Haluamme yhteisellä kampanjalla kertoa kehitysvamma-alan monipuolisesta työstä nuorille ja innostaa heidät hakeutumaan alan opintoihin.

Nuorille tuntematon ala

Ennusteissa on, että vuoteen 2035 mennessä sote-alalle tarvitaan jopa 200 000 uutta työntekijää. Työvoimapula on kova nyt ja tulevina vuosina myös kehitysvamma-alalla ja mukaan toivotaankin paljon myös nuoria ammattilaisia.  

Työ kehitysvamma-alalla on kuitenkin monelle nuorelle vielä tuntematon mahdollisuus eikä kehitysvammatyön opintoihin hakeuduta yhtä innokkaasti kuin muihin sosiaalialan opintoihin. 

Yhteiskampanjalla näkyvyyttä

Kehitysvammatyöstä – rehellisesti -kampanja on useiden kehitysvamma-alan toimijoiden yhteisponnistus nuorten tavoittamiseksi ja alan vetovoiman lisäämiseksi. Kampanjan tavoitteena on tehdä nuorille näkyväksi kehitysvammatyön monipuolista arkea ja moninaisia työskentelymahdollisuuksia. Pitkän tähtäimen tavoitteena on lisätä kehitysvamma-alan opiskelijoiden määrää. 

Kehitysvammatyöstä – rehellisesti -kampanja starttaa marraskuun lopulla Instagramissa tilillä @Arjentarkeintyyppi.
Jatkossa kampanja tulee löytymään hakusanalla #ArjenTärkeinTyyppi 

Polkuja kehitysvamma-alalle on monenlaisia, myös työtehtäviä on paljon erilaisia. Ota seurantaan Instagramissa tili Arjentarkeintyyppi ja selvitä, olisiko kehitysvamma-ala sinun juttusi!

Kampanjassa ovat mukana:
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö, KVPS Tukena Oy, Aspa-säätiö ja Aspa Palvelut Oy, Kehitysvammaliitto, Rinnekoti (Diakonissalaitos), Vaalijalan osaamis- ja tukikeskus, Hoivatie Oy, Savas-Säätiö, Kehitysvammatuki 57 ry ja Honkalampi-säätiö.
 

Lisätietoja kampanjasta:
Kirsi Manninen
Kehittämispäällikkö, Savas-Säätiö
044 430 3283
kirsi.manninen@savas.fi

Kehitysvammatyöstä – rehellisesti -kampanja Instagramissa:

@arjentarkeintyyppi, kehitysvamma-alan toimijoiden kampanjatili Instagramissa
Usein kysyttyä -sivulle ›