Savas-Säätiö sr - Savas

Savas-Säätiö sr

Asumisen ja päiväaikaisen toiminnan palveluja tukea tarvitseville henkilöille

Savas-Säätiö sr (Savas) on tukea tarvitsevien henkilöiden, lähinnä kehitysvammaisten ja autismin kirjon henkilöiden sekä mielenterveyskuntoutujien asumisen ja päiväaikaisen toiminnan osaaja, tuottaja ja palvelujen kehittäjä. 

Olemme yksi suurimpia tukea tarvitsevien henkilöiden palvelujen tuottajia Savon alueella. Yhteistyöverkostomme ympäröivään sosiaali- ja terveydenhuollon palveluverkostoon on laaja. Osallistumme aktiivisesti kehitysvammahuollon rakennemuutosta ja palvelujen hankintakäytäntöjä koskevaan valtakunnalliseen ja alueelliseen keskusteluun kehitysvammaisten henkilöiden laadukkaan asumisen edistämiseksi.

Savas yleisesite 2024 (pdf) Savas omavalvontaohjelma 2024 v. 1.0 (pdf)

Asumispalvelut ja päivätoiminta muodostavat palvelutoimintamme keskeisen sisällön

Palvelukotimme ja toimintakeskuksemme sijaitsevat Savon alueella: Iisalmessa, Kiuruvedellä, Kuopiossa, Varkaudessa, Pieksämäellä, Mikkelissä, Mäntyharjulla ja Savonlinnassa.
Lisäksi tuotamme asumisen tuki- ja ohjauspalveluja sekä vuokraamme tukiasuntoja omatoimisempaan asumiseen.

Panostamme toiminnan laatuun ja vastuullisuuteen

Pitkäjänteisen laatutyömme lähtökohta on yhdessä määritellyissä arvoissa. Laadun kehittäminen tukee osallistavaa asiakastyötä. Laadukasta toimintaa todentaa Labquality Oy:n Savaksen laatujärjestelmälle myöntämä SHQS-laaduntunnustus (nro 74/2023).
Laaduntunnustus kattaa tuetun, yksilöllisen ja ympärivuorokautisen asumisen, työ- ja päivätoiminnan sekä kehittämistoiminnan.

Suomalaisen Työn Liiton vuonna 2018 myöntämä Yhteiskunnallinen yritys -merkki todentaa, että Savas on perustettu yhteiskunnallista tarkoitusta varten ja sen tuotosta suurin osa kanavoituu yhteiskunnalliseen hyvään.

Arvot

Savas-arvot ovat: Ihminen edellä – Avoimuus – Osallisuus

Olemme kotimainen arvopohjainen toimija.
Kehitämme palveluja asiakkaiden tarpeet ja mahdollisuudet edellä.

Asiakkaiden yksilölliset ominaisuudet ja tarpeet ohjaavat toimintaamme. Tuemme asiakkaita osallisuuteen sekä täysivaltaiseen ja arvokkaaseen elämään. Toimintamme on läpinäkyvää ja kommunikaatio avointa ja vuorovaikutteista.

graffa4-05

Historia

Savaksen historia

Savas perustettiin v. 1989 edistämään tukea tarvitsevien ihmisten, ensisijaisesti kehitysvammaisten henkilöiden asumis- ja päivätoimintaolojen kehittymistä Savossa. Tehtäväänsä Savas toteutti rakennuttamalla tai hankkimalla käyttöönsä asuntoja ja muita toimintatiloja, tuottamalla asumista ja henkilöiden muuta selviytymistä tukevia sosiaalipalveluja sekä harjoittamalla palvelutoimintaansa tukevaa tutkimus-, kokeilu- ja kehittämistoimintaa…

Lue lisää historiastamme

Hallinto ja yhteystiedot

Savas-Säätiön hallinto sijaitsee Kuopiossa.
Ylintä päätösvaltaa säätiössä käyttää hallitus. Hallitukseen kuuluu kuusi jäsentä, joista yhden tulee olla vammaisen henkilön omainen ja yhden vammaisten erityispalvelujen asiantuntija.

Vilma Kröger

Toimitusjohtaja

0400 668 211 vilma.kroger@savas.fi

Sari Kokkonen

Palvelujohtaja

044 038 3506 sari.kokkonen@savas.fi
Usein kysyttyä -sivulle ›