Kinestetiikan peruskurssi - Savas

Kinestetiikan peruskurssi

16.04.2024

Kinestetiikan peruskurssi

06.11.2024 - 11.12.2024

Mikkeli

Koulutus toteutetaan 6-7.11 ja 10-11.12.2024. Osallistujan tulee osallistua jokaiseen koulutuspäivään.

Kinestetiikka on voimavaralähtöinen toimintamalli, joka perustuu ihmisen luonnollisten liikemallien ja aistitoimintojen ymmärtämiseen, ihmisen kunnioittavaan kohtaamiseen sekä näiden merkitykseen oppimiselle ja itsehallinnalle. Kinestetiikan tuottaman tiedon tavoitteena on tukea ihmisen perustoimintojen suorittamista siten, että tämä kokee toimintansa mielekkäänä ja kykenee osallistumaan aktiivisesti elämäänsä huolimatta sairaudestaan tai vammaisuudestaan. Kinestetiikassa keskeistä on kommunikointi liikkeen ja koskettamisen avulla. Ihmisen liikkuminen ei tapahdu sattumalta, vaan se on selkeästi strukturoitavissa, muutettavissa ja opittavissa. Kinestetiikan periaatteet ovat integroitavissa kaikkiin hoidollisiin toimintoihin.

Kinestetiikan tavoitteita

  • tukea ihmistä hänen perustoiminnoissaan siten, että hän kokee toimintansa mielekkäänä ja kykenee aktiivisesti osallistumaan toimintoihinsa huolimatta sairaudestaan tai vammaisuudestaan
  • edistää terveydenhuollon ammattilaisten ja asiakkaiden tietotaitoa luonnollisesta liikkumisesta, sen merkityksestä olemassaololle, oman kehon ja ympäristön hahmottamiselle sekä päivittäiselle toiminnalle
  • mahdollistaa niin avustettavan kuin ohjaajan voimavarojen ihanteellisen hyödyntämisen avustamistilanteissa
  • ylläpitää ja edistää toimintakykyä sekä kuntoutumista
  • vähentää ohjaajien fyysistä ja psyykkistä kuormitusta
  • lisätä luovuutta ja työn mielekkyyttä

Kouluttajana toimii Janne Väyrynen

Neurologinen fysioterapeutti, kinestetiikkakouluttaja.

Jannella on 13 vuoden työkokemus osastotyöstä sekä palveluasumisesta. Kinestetiikkakouluttajana Janne on työskennellyt kahden vuoden ajan. Hän tuntee tämän osa-alueen haasteet työntekijöillä ja on kouluttanut fysioterapeutteja sekä hoitotyöntekijöitä. Janne pyrkii tarjoamaan kurssilaisille vahvan kokemuksen avustamisesta asiakkaan ja työntekijän roolissa. Koulutuksessa käytetään huumoria ja tarvittaessa vakavoidutaan asioiden äärelle.

Mentorina toimii Minna Tuomi

 

Koulutusjärjestelyt:

  • Koulutus järjestetään Mikkelissä, tarkempi koulutuspaikka ilmoitetaan osallistujille.
  • Ilmoittautuminen koulutukseen päättyy 14.10.2024
  • Osallistumismaksu laskutetaan tilaisuuden jälkeen.

Peruutusehdot

Koulutukseen osallistuminen voidaan peruuttaa veloituksettomasti ennen viimeistä ilmoittautumispäivää. Mikäli osallistumista ei peruta, veloitetaan koko koulutusmaksu.

Mikäli henkilö on estynyt osallistumaan koulutukseen esteen vuoksi, voi hänen tilalleen osallistua organisaatiosta toinen henkilö.

Savaksen ohjaus- ja koulutuspalvelut pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen esimerkiksi vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

Lisätietoja: katja.kirjalainen@savas.fi

 

Koulutuksen hinta: 400€ (sisältää alv.)

Ilmoittaudu koulutukseen
Usein kysyttyä -sivulle ›