Tuettu päätöksenteko -koulutus - Savas

Tuettu päätöksenteko -koulutus

11.04.2024

Tuettu päätöksenteko -koulutus

30.09.2024 - 07.10.2024, klo 12.00-14

Etäkoulutus

Tuetun päätöksenteon tarkoituksena on, että vammainen henkilö pystyy tekemään itse omaa elämäänsä koskevia päätöksiä. Tuettu päätöksenteko on kirjattu tulevan vammaispalvelulain luonnokseen. Tuettu päätöksenteko tarkoittaa esimerkiksi tukea tiedon saamiseen, toimintavaihtoehtojen selvittämiseen, oman tahdon muodostamiseen sekä erilaisten päätösvaihtoehtojen avaamiseen. Tässä koulutuksessa saat valmiuksia ja työkaluja vammaisen henkilön päätöksenteon tukemiseen. 

Koulutuksen sisältö:

 • mitä tuettu päätöksenteko tarkoittaa
 • millaisilla työmenetelmillä voi helpottaa tuettua
  päätöksentekoa
 • millainen on onnistunut tuetun päätöksenteon tilanne
 • kuvitettuja työvälineitä tuetun päätöksenteon tilanteisiin
 • ideoita tuetun päätöksenteon edistämiseen
 • Koulutus sisältää välitehtävän.

Koulutusjärjestelyt:

 • Koulutus järjestetään Teams-yhteydellä.
 • Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse viimeistään 27.9.24.
 • Ilmoittautuminen koulutukseen päättyy 18.9.2024
 • Osallistumismaksu laskutetaan tilaisuuden jälkeen

Kouluttajana toimii Maarit Mykkänen

Maarit toimii sosiaalialan lehtorina Savon Ammattiopistolla. Maaritin vastuulla on vammaistyön osaamisalan ja kehitysvammoihin, autismiin ja kommunikaatioon liittyvien tutkinnonosien opetukset.  Aiemmilta koulutuksiltaan Maarit on muun muassa lähihoitaja, sosionomi AMK ja puhevammaisten tulkki EAT.

Ennen opettajan työtä Maarit on työskennellyt noin 15 vuoden ajan Savas-Säätiöllä autismi- ja hanketyössä. Vuosina 2011-2015 Maarit on työskennellyt Tuetusti päätöksentekoon-hankkeessa. Koulutuksessa Maarit hyödyntää hankkeesta saamaansa osaamista ja työn kautta opittuja vinkkejä itsemääräämisoikeuden toteutumisesta. Erityistä tukea tarvitsevien lasten, nuorten ja aikuisten asiat ovat lähellä Maaritin sydäntä.

Peruutusehdot

Koulutukseen osallistuminen voidaan peruuttaa veloituksettomasti ennen viimeistä ilmoittautumispäivää. Mikäli osallistumista ei peruta lainkaan, veloitetaan koko koulutusmaksu.

Mikäli henkilö on estynyt osallistumaan koulutukseen esteen vuoksi, voi hänen tilalleen osallistua organisaatiosta toinen henkilö.

Savaksen ohjaus- ja koulutuspalvelut pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen esimerkiksi vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

Lisätietoja: katja.kirjalainen@savas.fi

Koulutuksen hinta: 100€ (sis. alv)

Ilmoittaudu koulutukseen
Usein kysyttyä -sivulle ›