Asumisvalmennusmateriaali - Savas

Asumisvalmennusmateriaali

29.11.2021

asumisen_polku

Asumisvalmennusmateriaali

Tämä asumisvalmennusmateriaali on tuotettu Savon alueella vuosina 2007-2009 toteutetussa Minä muutan -projektissa, jonka tavoitteena oli toteuttaa, kehittää ja edistää kehitysvammaisten henkilöiden asumisvalmennusta onnistuneen muuton mahdollistajana.

Minä muutan – Asumisvalmennuksen tehtäväkansio on laadittu asiakkaan asumisvalmennuksen tueksi. Asumisvalmennus on yhteistyötä asiakkaan, läheisten ja ohjaajan kanssa. Yhteistyön tavoitteena on tukea asiakkaan itsenäistymistä ja muuttoa omaan kotiin.
Muutossa tukena -Asumisvalmennuksen käsikirja on laadittu työvälineeksi asumisvalmennusta tekeville työntekijöille. Käsikirjan tarkoituksena on tukea asumisvalmennuksen suunnittelua ja toteutusta yhteistyössä kehitysvammaisen asiakkaan, hänen läheistensä ja muiden verkostojen kanssa.
Muuton muistilista on työväline kehitysvammaisen henkilön muuton suunnitteluun yhdessä hänen ja hänen perheensä kanssa. Muistilista on suunnattu työntekijöille, jotka toteuttavat työssään asumisvalmennusta kehitysvammaisten asiakkaiden kanssa.

Lataa asumisvalmennusmateriaali tästä:

Minä muutan, asumisvalmennuksen tehtäväkansio (pdf) Muutossa tukena, asumisvalmennuksen käsikirja (pdf) Muuton muistilista (pdf)
Usein kysyttyä -sivulle ›