Työkaluja saavutettavuuden kehittämiseen - Savas

Työkaluja saavutettavuuden kehittämiseen

09.11.2021

Kohtaamispaikka-e1638359207928

Vinkkejä ja työkaluja saavutettavuuden kehittämiseen lapsille ja perheille suunnatun toiminnan järjestämisessä

Lastu – Vammaisten lasten perheiden tukimallit
-levittämishankkeessa v. 2016-2019 edistettiin vammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien lasten ja perheiden hyvinvointia ja osallisuutta.
Hankkeen tuotoksena Iisalmen, Siilinjärven ja Varkauden Perheentalojen kanssa yhteistyössä syntynyttä  Saavutettavuusopasta voi käyttää tarkistuslistan tapaan suunniteltaessa ja kehitettäessä tiloja ja toimintaa kaikille perheille soveltuviksi.
Saavutettavuuden ja esteettömyyden huomiointi toiminnassa hyödyttää meitä kaikkia. Toiminnassa tulee huomioida niin fyysisen ympäristön esteettömyys, kuin sosiaalinen ja viestinnän saavutettavuus.

Tutustu tästä Saavutettavuus -oppaaseen, saavutettavan perhetapahtuman muistilistaan ja muuhun hankkeessa tuotettuun materiaaliin:

Saavutettavuusopas (pdf) Saavutettavan perhetapahtuman muistilista (pdf) Tuokio-opas lapsille ja perheille suunnattujen saavutettavien tuokioiden järjestämiseen (pdf) Tukiviitottu satu: Siili, joka tahtoi halata Tukiviitottu satu: Tuuteli-toukan tarina Tukiviitottu satu: Hirvi-Herbertti ja mahtavat sarvet Tukiviitottujen satujen sanat (pdf) Rossi ja Viima tunnetaitoja opettelemassa -opas (pdf) Rossi ja Viima tunnekortit (pdf) Suun omahoito-opas (pdf) Lasten osallisuutta tukevia työkaluja (pdf) Kuvamateriaalia; äänestyskortit, palautelappu, osallisuuspuu (pdf) Perheraati – toimintaohjeet (pdf) Ideoita lapsiperheiden kohtaamispaikan rauhalliseen tilaan (pdf)

Usein kysyttyä -sivulle ›