Koulutus- ja ohjauspalvelut - Savas

Koulutus- ja ohjauspalvelut

Koulutus- ja ohjauspalvelut

Savas-Säätiö on pitkäaikainen toimija ja osaaja erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden palvelujen tuottajana ja kehittäjänä.

Koulutus- ja ohjauspalveluilla jaamme osaamistamme kouluttamalla, ohjaamalla ja konsultoimalla erityistä tukea tarvitsevia henkilöitä ja heidän kanssaan työskenteleviä ammattilaisia.

 

hahmot-02

Tutustu koulutuksiimme:

Perustietoa kehitysvammaisuudesta

Perustietoa kehitysvammaisuudesta koulutukseen osallistuja saa tietoa kehitysvammaisuudesta, diagnosoinnista, lainsäädännöstä sekä kehitysvammatyön arvoista ja etiikasta.

Koulutuksen tavoitteena on lisätä osallistujan valmiuksia tukea kehitysvammaisen henkilön osallisuutta ja itsemääräämisoikeutta arjen tilanteissa.

Koulutuksen hinta määräytyy yksittäisten koulutusten osallistumismaksuista tai tilauskoulutuksissa erillisen koulutustarjouksen mukaisesti.
Koulutuskokonaisuus on suunniteltu 6 tunnin mittaiseksi ja se voidaan toteuttaa vaihtoehtoisesti joko kokopäivän mittaisena koulutuksena tai se voidaan jakaa kahteen eri kokonaisuuteen. Koulutus on mahdollista toteuttaa live- tai etäkoulutuksena.

Muistikoulutus

Muistikoulutuksen kautta koulutukseen osallistuja oppii tunnistamaan kehitysvammaisten henkilöiden muistisairauksien oireet, ymmärtämään niiden tuomat muutokset henkilöiden arkeen ja suunnittelemaan heille sopivaa hoivaa sekä tukea.

Koulutuksen aikana käsitellään yleisimmät etenevät muistisairaudet, tutustumme varhaisen tunnistamisen työkaluihin (MUISTIKKA-seurantaväline) sekä tuen ja hoivan keskeisiin elementteihin. Koulutuksessa käydään läpi muistiterveyttä tukevia valintoja ja hyviä käytänteitä.

Koulutuksen hinta määräytyy yksittäisten koulutusten osallistumismaksuista tai tilauskoulutuksista erillisen koulutustarjouksen mukaisesti.
Muistikoulutuskokonaisuus on 8 h (8 x 45 min). Koulutus voidaan toteuttaa vaihtoehtoisesti joko kokopäivän mittaisena koulutuksena tai se voidaan jakaa kahteen eri kokonaisuuteen. Koulutus on mahdollista toteuttaa live- tai etäkoulutuksena.

Perustietoa autismista

Perustietoa autismista koulutus on suunnattu autisminkirjon henkilöille, läheisille, opiskelijoille, työntekijöille, työryhmille sekä kaikille asiasta kiinnostuneille. Autismi peruskoulutuksen avulla opitaan ymmärtämään autistisen henkilön maailmaa ja erityispiirteitä. Koulutuksesta saa arkeen välineitä autisminkirjon henkilöiden kanssa työskentelemiseen sekä keinoja autististen henkilöiden toimintakyvyn tukemiseen.

Koulutuksen kautta työntekijät ja työryhmät pystyvät entistä paremmin selvittämään arjen haasteita autismityössä sekä tukemaan omaa ja työtoverin jaksamista.

Koulutuksen hinta määräytyy yksittäisten koulutusten osallistumismaksuista tai tilauskoulutuksista erillisen koulutustarjouksen mukaisesti. Koulutus voidaan toteuttaa vaihtoehtoisesti joko kokopäivän mittaisena koulutuksena tai se voidaan jakaa 2-4 eri kokonaisuuteen.

Perustietoa autismista koulutuskokonaisuus 8 h (8 x 45 min).
Koulutus on mahdollista toteuttaa live- tai etäkoulutuksena Teamsin tai muun etäyhteyden välityksellä.

Koulutuskokonaisuuden sisältö: autismin tyypilliset diagnoosit, autismin kirjon henkilön haasteet ja vahvuudet, sosiaaliset taidot, tunnetaidot, sosiaaliset tarinat, aistisäätely, toiminnanohjaus, strukturointi, vinkkejä autistisen henkilön kohtaamiseen ja autismityössä jaksaminen.

 

Itsemääräämisoikeus (IMO) koulutus

Itsemääräämisoikeus (IMO) koulutus antaa valmiuksia ja keinoja asiakkaan itsemääräämisoikeuden vahvistamiseen. Koulutuksessa saa tietoa itsemääräämisoikeuteen ja rajoitustoimenpiteiden käyttöön liittyvästä lainsäädännöstä. Koulutuksessa tuodaan esiin toimintamalleja vahvistamaan asiakkaan osallisuutta ja itsemääräämisoikeutta arjessa.

Koulutuksen hinta määräytyy yksittäisten koulutusten osallistumismaksuista tai tilauskoulutuksista erillisen koulutustarjouksen mukaisesti

Itsemääräämiskoulutus kokonaisuus on 6 h (6 x 45 min). Koulutus voidaan toteuttaa vaihtoehtoisesti joko kokopäivän mittaisena koulutuksena tai se voidaan jakaa 2 eri kokonaisuuteen.
Koulutus on mahdollista toteuttaa live- tai etäkoulutuksena Teamsin tai muun etäyhteyden välityksellä.

Koulutuksen sisältö: itsemääräämisoikeuden perusteet, itsemääräämisoikeuden vahvistamista tukeva ajattelutapa, toimintamalleja vahvistamaan asiakkaan itsemääräämisoikeutta arjessa ja rajoitustoimenpiteiden käyttö.

 

Perustietoa kommunikaation ja vuorovaikutuksen tukemisesta

Koulutus antaa perustietoa kommunikaatiosta ja vuorovaikutuksesta sekä vahvistaa näiden merkityksellisyyttä arjessa, erityisen tuen asiakkaiden kanssa toimittaessa. Osallistuja saa tietoa ja valmiuksia puhetta tukevista ja korvaavista kommunikaatiomenetelmistä, laitehankinta prosesseista ym. kommunikoinnin tukemisen keinoista. Koulutuksesta saa arkeen välineitä puhevammaisten henkilöiden kanssa työskentelemiseen ja työryhmät pystyvät entistä paremmin löytämään keinoja puhevammaisten asiakkaiden tukemiseen.

Koulutuksen hinta määräytyy yksittäisten koulutusten osallistumismaksuista tai tilauskoulutuksista erillisen koulutustarjouksen mukaisesti.

Kommunikaation ja vuorovaikutuksen peruskoulutuskokonaisuus 8 h (8 x 45 min.). Koulutus voidaan toteuttaa vaihtoehtoisesti joko kokopäivän mittaisena koulutuksena tai se voidaan jakaa 2-4 eri kokonaisuuteen. Koulutus on mahdollista toteuttaa live- tai etäkoulutuksena Teamsin tai muun etäyhteyden välityksellä.

Koulutuskokonaisuuden sisältö:

  • Millaista on hyvä vuorovaikutus, vuorovaikutusympäristö ja haasteet
  • Puhetta tukevien ja korvaavien kommunikaatiokeinojen esittely (Selkokieli, ilmeet ja eleet, kuvat, piirtäminen, viittomat, esineet jne.)
  • Teknologiset ratkaisut ja ohjelmat kommunikoinnissa
  • Palveluita vuorovaikutuksen ja kommunikaation tukemiseen

Koulutusta työyhteisönne tarpeisiin

Tarjoamme myös räätälöityjä koulutuksia.
Oletko kiinnostunut tilaamaan koulutuksen suoraan työpaikallesi?
Ota yhteyttä:

Kirsi Manninen
Kehittämispäällikkö
044 430 3283
kirsi.manninen@savas.fi

savas_akatemia_logo_nelio
Usein kysyttyä -sivulle ›

Tapahtuu somessa

16 hours ago

SAVAS
Pihkapuiston palvelukodin työntekijä pisti pystyyn Lettubaarin. Letut veivät kielen mennessään, sillä ne olivat kuorrutettu hillolla sekä kernavaahdolla. ... See MoreSee Less
View on Facebook

19 hours ago

SAVAS
Savaksen uudistuneet nettisivut on julkaistu!Uusituilta sivuiltamme löydät mm.🧡 avoinna olevat työpaikat ja kesätyöt🧡 opiskelijasivut🧡 tietoa yksiköistämme🧡 syksyn koulutuksetTervetuloa tutustumaan uusiin sivuihimme tuttuun osoitteeseen www.savas.fi ... See MoreSee Less
View on Facebook