Koulutus- ja ohjauspalvelut - Savas

Koulutus- ja ohjauspalvelut

Koulutus- ja ohjauspalvelut

Tutustu koulutuksiimme ja ilmoittaudu mukaan
tai pyydä tarjous räätälöidystä koulutuspaketista tai ohjauspalveluistamme! 

Savas on pitkäaikainen toimija ja osaaja erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden palvelujen tuottajana ja kehittäjänä. Koulutus- ja ohjauspalveluilla jaamme osaamistamme kouluttamalla, ohjaamalla ja konsultoimalla erityistä tukea tarvitsevia henkilöitä ja heidän kanssaan työskenteleviä ammattilaisia.

Savas Akatemian koulutuspalvelut

Savas Akatemian esite Savas Tukiluotsin esite
hahmot-02

Koulutukset

02.05.2024 - 08.05.2024

Etäkoulutus

29.08.2024 - 04.09.2024

Etäkoulutus

09.09.2024 - 10.09.2024

Mikkeli

30.09.2024 - 07.10.2024

Etäkoulutus

09.10.2024 - 24.10.2024

Etäkoulutus

16.10.2024 - 31.10.2024

Etäkoulutus

31.10.2024 - 10.01.2025

Kuopio

04.11.2024 - 05.11.2024

Kuopio

06.11.2024 - 11.12.2024

Mikkeli

04.12.2024 - 05.12.2024

Kuopio

Tutustu koulutuksiimme:

Perustietoa kehitysvammaisuudesta

Perustietoa kehitysvammaisuudesta koulutukseen osallistuja saa tietoa kehitysvammaisuudesta, diagnosoinnista, lainsäädännöstä sekä kehitysvammatyön arvoista ja etiikasta.

Koulutuksen tavoitteena on lisätä osallistujan valmiuksia tukea kehitysvammaisen henkilön osallisuutta ja itsemääräämisoikeutta arjen tilanteissa.

Perustietoa kehitysvammaisuudesta -esite

Muistikoulutus

Muistikoulutuksen kautta koulutukseen osallistuja oppii tunnistamaan kehitysvammaisten henkilöiden muistisairauksien oireet, ymmärtämään niiden tuomat muutokset henkilöiden arkeen ja suunnittelemaan heille sopivaa hoivaa sekä tukea.

Koulutuksen aikana käsitellään yleisimmät etenevät muistisairaudet, tutustumme varhaisen tunnistamisen MUISTIKKA-työvälineeseen sekä tuen ja hoivan keskeisiin elementteihin. Koulutuksessa käydään läpi muistiterveyttä tukevia valintoja ja hyviä käytänteitä.

Muistikoulutus -esite

Perustietoa autismista

Perustietoa autismista koulutus on suunnattu autismikirjon henkilöiden läheisille, opiskelijoille, työntekijöille, työryhmille sekä kaikille asiasta kiinnostuneille. Autismiperuskoulutuksen avulla opitaan ymmärtämään autistisen henkilön maailmaa ja erityispiirteitä. Koulutuksesta saa arkeen välineitä autisminkirjon henkilöiden kanssa työskentelemiseen sekä keinoja autististen henkilöiden toimintakyvyn tukemiseen.

Koulutuksen kautta työntekijät ja työryhmät pystyvät entistä paremmin selvittämään arjen haasteita autismityössä sekä tukemaan omaa ja työtoverin jaksamista.

Autismin peruskoulutus -esite

Itsemääräämisoikeus (IMO) koulutus

Itsemääräämisoikeus (IMO) koulutus antaa valmiuksia ja keinoja asiakkaan itsemääräämisoikeuden vahvistamiseen. Koulutuksessa saa tietoa itsemääräämisoikeuteen ja rajoitustoimenpiteiden käyttöön liittyvästä lainsäädännöstä.

Koulutuksessa tuodaan esiin toimintamalleja vahvistamaan asiakkaan osallisuutta ja itsemääräämisoikeutta arjessa.

IMO-koulutus esite

Osallisuuskoulutus

Osallisuuskoulutus antaa tietoa ja valmiuksia henkilöiden osallisuuden ylläpitämiseen ja edistämiseen. Koulutuksessa pohditaan osallisuus käsitettä ja käydään läpi osallisuutta vahvistavia työkaluja sekä keinoja.

Koulutuksessa tutustutaan Kvankin laatukriteereihin ja THL:n Sokran osallisuusindikaattoriin sekä Omannäköinen osallisuus eli OMA-arviointiin.

Osallisuuskoulutus esite

Perustietoa kommunikaation ja vuorovaikutuksen tukemisesta

Koulutus antaa perustietoa kommunikaatiosta ja vuorovaikutuksesta sekä vahvistaa näiden merkityksellisyyttä arjessa, erityisen tuen asiakkaiden kanssa toimittaessa. Osallistuja saa tietoa ja valmiuksia puhetta tukevista ja korvaavista kommunikaatiomenetelmistä ja kommunikoinnin tukemisen keinoista. Koulutuksesta saa arkeen välineitä puhevammaisten henkilöiden kanssa työskentelemiseen ja työryhmät pystyvät entistä paremmin löytämään keinoja puhevammaisten asiakkaiden tukemiseen.

Perustietoa kommunikaatiosta ja vuorovaikutuksen tukemisesta -esite

Koulutusta työyhteisönne tarpeisiin

Koulutuksiamme voi tilata yksilöllisesti räätälöitynä vastaamaan työyhteisönne tarpeita.
Ota yhteyttä:

Katja Kirjalainen
Koulutus- ja ohjauspalvelukoordinaattori
041 730 3434
katja.kirjalainen@savas.fi

Kirsi Manninen
Kehittämispäällikkö
044 430 3283
kirsi.manninen@savas.fi

savas_akatemia_logo_nelio
Usein kysyttyä -sivulle ›

Tapahtuu somessa

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
1 day ago
SAVAS

Kallion koti 🕊❤️ ... See MoreSee Less

Kallion koti 🕊❤️
2 days ago
SAVAS

Pihkapuiston toimintakeskuksen väkeä on tänään ollut turvapassi koulutuksessa. Saatiin vr-laseilla harjoiteltua tulipalojen sammutusta. Aika metkaa touhua. ... See MoreSee Less

Pihkapuiston toimintakeskuksen väkeä on tänään ollut turvapassi koulutuksessa. Saatiin vr-laseilla harjoiteltua tulipalojen sammutusta. Aika metkaa touhua.Image attachmentImage attachment
4 days ago
SAVAS

Pihkapuiston toimintakeskuksessa on saatu nauttia keväisestä aistitarinasta. ... See MoreSee Less

Pihkapuiston toimintakeskuksessa on saatu nauttia keväisestä aistitarinasta.Image attachmentImage attachment+3Image attachment
Lataa lisää